Tietoa Leenan pajasta

Leenan paja

Olen Leena Lännenpää, artesaani ja yrittäjä täällä kauniissa Nokian Siurossa sijaitsevassa Leenan pajassa. Valmistuin Ikaalisten käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta keväällä 2023, ja perustin oman entisöinti- ja verhoilupajani samana vuonna.

Rakkaus vanhaan tavaraan sekä halu korjata ja pidentää kalusteiden elinkaarta ohjaavat työtäni.Arvostan perinteisten työtapojen säilyttämistä työnteossa sekä kiertotalouden periaatteita.Elinkaaren pidentäminen tarkoittaa toisinaan myös huonekalun toimintatarkoituksen muuttamista, esimerkiksi huonekalun ehjän osan käyttämistä toisessa käyttötarkoituksessa – myös näin annetaan vanhoille esineille uusi elämä ja tarkoitus.

Laadukkaan työn tekeminen on minulle sydämen asia. Tammikuun 2024 lopulla aloitan opiskelemaan kisällitutkintoa, syventäen osaamistani ja ammattitaitoani. Kunnioitan työssäni jokaista esinettä kuin se olisi oma. Kutsun sinut tutustumaan työhöni ja kokemaan, miten huonekalusi voivat herätä uudelleen eloon – perinteitä kunnioittaen ja tulevaisuutta ajatellen.

Suunnitteletko huonekalusi verhoilua tai korjausta?